Consiliul de Administrație și Conducerea Executivă

Guvernanța corporativă este în concordanță cu legile în vigoare și are ca scop asigurarea transparenței activităților TeraPlast, astfel încât toți acționarii și potențialii investitori să aibă în mod egal acces la informații despre companie.

Contact pentru investitoriAlexandra Șica07412704390741270439

Organismele corporative ale TeraPlast sunt structurate după cum urmează:

  • Adunarea Generală a Acționarilor – cel mai înalt forum decizional al Societății,
  • Consiliul de Administrație,
  • Conducerea Executivă.

TeraPlast este o Societate administrată în sistem unitar, de către Consiliul de Administrație.

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) este organul de conducere, care decide asupra activității TeraPlast și asigură politica ei economică și comercială. AGA poate fi Ordinară sau Extraordinară și se desfașoară în orașul de reședința al Societății.

Membrii Consiliului de Administrație au fost aleși la propunerea acționarilor semnificativi ai TeraPlast. Consiliul de Administrație al TeraPlast este alcătuit din cinci membri:

Consiliul de Administrație

Dorel Goia

Președintele Consiliului de Administrație

Anul nașterii: 1954

Data de la care deține poziția:
iunie 2008 – prezent

Absolvent al Facultății de Istorie și Filosofie în cadrul UBB Cluj, fost profesor de istorie și antreprenor începând cu 1990, dl Dorel Goia este acționarul majoritar și Președintele Consiliului de Administrație TeraPlast încă din 2008. Totodată, dl Goia face parte din Consiliile de Administrație ale societăților: TeraSteel SA (parte din Grupul TeraPlast), ACI Cluj SA, Parc SA, Hermes SA.

Răzvan Lefter

CFA – Administrator Neexecutiv

Anul nașterii: 1980

Data de la care deține poziția: octombrie 2014 – prezent

Răzvan Lefter este membru în Consiliul de Administrație al TeraPlast din 2014. Dl Lefter este managing partner la RSL Capital Advisors și este membru in Consiliile de Administratie ale Sphera Franchise Group (Romania), Mundus Services (Bulgaria) și Eurohold (Bulgaria). În trecut, dl Lefter a fost de asemenea administrator al altor companii listate din Romania si a activat în domeniile bancar și investițional atât în țară, cât și în străinătate. De asemenea, dl. Lefter este CFA Charterholder, distinctie acordata de CFA Institute (SUA).

Magda Palfi

Administrator Neexecutiv

Anul nașterii: 1967

Data de la care deține poziția: iunie 2008 – prezent

Dna Magda Palfi are o experiență de 29 de ani în domeniul bancar, activând în acest timp în bănci ca ABN Amro sau Citibank. Dna Palfi face parte de 18 ani din echipa Raiffeisen Bank unde, în prezent, este Director Regional Corporate al regiunii Nord-Vest. A urmat cursurile MBA din cadrul Robert Kennedy College Zurich.

Vlad Nicolae Neacșu

Administrator Neexecutiv Independent

Anul nașterii: 1981

Data de la care deține poziția: septembrie 2020 – prezent

Absolvent al programului Executive MBA din cadrul Asebuss București și al Facultății de Management din cadrul ASE București, dl Vlad Neacșu deține în prezent calitatea de Membru al Consiliului de Administrație al Primcom SA București, precum și calitatea de administrator unic al Sens Unic Imobiliare SRL. În trecut, a deținut poziția de Director General în cadrul Alcom SA Timișoara și Primcom SA București, precum și poziția de Membru în Consiliul de Administrație al următoarelor companii: Transgaz SA Mediaș, Impact Developer & Contractor SA București și Comsig SA Sighișoara. A activat cu succes în domeniul financiar din România, în cadrul AllianzȚiriac Pensii Private București, precum și în cadrul Raiffeisen Capital & Investment.

Alexandru Stânean

Administrator Executiv

Anul nașterii: 1982

Data de la care deține poziția: iulie 2018 – prezent

Alexandru Stânean s-a alăturat echipei TeraPlast în 2007 și a ocupat, de-a lungul timpului, diferite poziții în cadrul Grupului, printre care director general adjunct, director de operațiuni, responsabil de dezvoltare externă. În 2008, a făcut parte din echipa responsabilă de IPO-ul TeraPlast SA. În prezent, dl Stânean este directorul general al TeraPlast, aflat la al treilea mandat de CEO în cadrul companiei.

În prezent, 1 din 5 membri ai Consiliului de Administrație este independent.

Consiliul de Administrație delegă atribuții de conducere către unul sau mai mulți Directori. În prezent, Conducerea Executivă a companiei TeraPlast este asigurată de către directorul general și directorul financiar. 

Ioana Birta

Director financiar

Anul nașterii: 1983

Data de la care deține poziția: iunie 2017 – prezent

Ioana are o experiență de peste zece ani în Big 4. Este membră ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) și CAFR (Camera Auditorilor Financiari din România).

Alexandru Stânean

Director General

Anul nașterii: 1982

Data de la care deține poziția: iulie 2018 – prezent

Alexandru Stânean s-a alăturat echipei TeraPlast în 2007 și a ocupat, de-a lungul timpului, diferite poziții în cadrul Grupului, printre care director general adjunct, director de operațiuni, responsabil de dezvoltare externă. În 2008, a făcut parte din echipa responsabilă de IPO-ul TeraPlast SA. În prezent, dl Stânean este directorul general al TeraPlast, aflat la al doilea mandat de CEO în cadrul companiei.