Consiliul de Administrație și Conducerea Executivă

Guvernanța corporativă este în concordanță cu legile în vigoare și are ca scop asigurarea transparenței activităților TeraPlast, astfel încât toți acționarii și potențialii investitori să aibă în mod egal acces la informații despre companie.

Contact pentru investitoriAlexandra Șica07412704390741270439

Organismele corporative ale TeraPlast sunt structurate după cum urmează:

  • Adunarea Generală a Acționarilor – cel mai înalt forum decizional al Societății,
  • Consiliul de Administrație,
  • Conducerea Executivă.

TeraPlast este o Societate administrată în sistem unitar, de către Consiliul de Administrație.

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) este organul de conducere, care decide asupra activității TeraPlast și asigură politica ei economică și comercială. AGA poate fi Ordinară sau Extraordinară și se desfașoară în orașul de reședința al Societății.

Membrii Consiliului de Administrație au fost aleși la propunerea acționarilor semnificativi ai TeraPlast. Consiliul de Administrație al TeraPlast este alcătuit din cinci membri:

Consiliul de Administrație

Dorel Goia

Președintele Consiliului de Administrație

Anul nașterii: 1954

Data de la care deține poziția:
iunie 2008 – prezent

Absolvent al Facultății de Istorie și Filosofie în cadrul UBB Cluj, fost profesor de istorie și antreprenor începând cu 1990, dl Dorel Goia este acționarul majoritar și Președintele Consiliului de Administrație TeraPlast încă din 2008. Totodată, dl Goia face parte din Consiliile de Administrație ale societăților: Parc SA și Hermes SA. Dl Goia face parte și din Comitetul de Nominalizare și Remunerare al TeraPlast, în calitate de membru.

Vasile Pușcaș

Administrator Neexecutiv Independent

Anul nașterii: 1952

Data de la care deține poziția: septembrie 2023 – prezent

Prof. Univ. Dr. Vasile Pușcaș este profesor universitar doctor la Universitatea Babeș -Bolyai din Cluj -Napoca, diplomat și consultant, are peste 40 de ani de activitate în România, Italia și Statele Unite ale Americii. A negociat reacordarea Clauzei Națiunii Cele Mai Favorizate României (1993), care a operaționalizat Acordul comercial post -1989 româno -american. Negociator Șef al României cu Uniunea Europeană, a jucat un rol esențial în aderarea României la Uniunea Europeană. Din anul 2018 dl. Pușcaș este membru în Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania.

Lucian Claudiu Anghel

Administrator Neexecutiv Independent

Anul nașterii: 1972

Data de la care deține poziția: ianuarie 2021 – prezent

Dl Lucian Anghel este doctor în economie, licențiat în cibernetică și informatică economică, absolvind la Georgetown University Washington un curs postuniversitar. Are o experiență de 25 de ani în domeniul financiar-bancar, ocupând de-a lungul timpului numeroase poziții de conducere precum economist-șef, coordonator al planului de structurare în vederea privatizării, trezorier adjunct, director de strategie, CEO al unor instituții precum bănci sau un fond de pensii. De asemenea a fost membru în Consiliul de Administrație al unor asset manageri – fonduri mutuale și a activat ca expert extern al Băncii Mondiale. Timp de 8 ani, dl Anghel a fost Președintele Consiliului Bursei de Valori București, iar în prezent ocupă poziția de CEO la Banca Românească SA si Vicepreședinte al Bittnet Systems SA. Dl Lucian Anghel este unul dintre fondatorii Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România- servind ca primul președinte al asociației. Dl Anghel este (co)autor de cărți de specialitate predând la facultăți precum SNSPA și ASE. În cadrul TeraPlast, dl Anghel este, de asemenea, Președintele Comitetului de Nominalizare și Remunerare și membru în Comitetul de Audit.

Vlad Nicolae Neacșu

Administrator Neexecutiv Independent

Anul nașterii: 1981

Data de la care deține poziția: septembrie 2020 – prezent

Absolvent al programului Executive MBA din cadrul Asebuss București și al Facultății de Management din cadrul ASE București, dl Vlad Neacșu deține în prezent calitatea de Membru al Consiliului de Administrație al Primcom SA București, precum și calitatea de administrator unic al Sens Unic Imobiliare SRL. În trecut, a deținut poziția de Director General în cadrul Alcom SA Timișoara și Primcom SA București, precum și poziția de Membru în Consiliul de Administrație al următoarelor companii: Transgaz SA Mediaș, Impact Developer & Contractor SA București și Comsig SA Sighișoara. A activat cu succes în domeniul financiar din România, în cadrul AllianzȚiriac Pensii Private București, precum și în cadrul Raiffeisen Capital & Investment. Dl Neacșu este membru al Comitetului de Nominalizare și Remunerare TeraPlast și Președintele Comitetului de Audit al companiei.

Alexandru Stânean

Administrator Executiv

Anul nașterii: 1982

Data de la care deține poziția: iulie 2018 – prezent

Alexandru Stânean s-a alăturat echipei TeraPlast în 2007 și a ocupat, de-a lungul timpului, diferite poziții în cadrul Grupului, printre care director general adjunct, director de operațiuni, responsabil de dezvoltare externă. În 2008, a făcut parte din echipa responsabilă de IPO-ul TeraPlast SA. În prezent, dl Stânean este directorul general al TeraPlast, aflat la al treilea mandat de CEO în cadrul companiei.

În prezent, 2 din 5 membri ai Consiliului de Administrație sunt independenți.

Consiliul de Administrație delegă atribuții de conducere către unul sau mai mulți Directori. În prezent, Conducerea Executivă a companiei TeraPlast este asigurată de către directorul general și directorul financiar. 

Ioana Birta

Director financiar

Anul nașterii: 1983

Data de la care deține poziția: iunie 2017 – prezent

Ioana Birta are o experiență de peste zece ani în Big4. Face parte din echipa TeraPlast din 2017, de-a lungul timpului fiind implicată în proiecte complexe în cadrul Grupului, din sfere precum digitalizare și automatizare sau fuziuni și achiziții, jucând un rol strategic în consolidarea și dezvoltarea durabilă a Grupului TeraPlast.

Alexandru Stânean

Director General

Anul nașterii: 1982

Data de la care deține poziția: iulie 2018 – prezent

Alexandru Stânean s-a alăturat echipei TeraPlast în 2007 și a ocupat, de-a lungul timpului, diferite poziții în cadrul Grupului, printre care director general adjunct, director de operațiuni, responsabil de dezvoltare externă. În 2008, a făcut parte din echipa responsabilă de IPO-ul TeraPlast SA. În prezent, dl Stânean este directorul general al TeraPlast, aflat la al treilea mandat de CEO în cadrul companiei.

array ( 0 => 'contact-form-7', 1 => 'eeb-js-frontend', 2 => 'wpml-ls-teraplast-code-dropdown-0', 3 => 'font-awesome-4-shim', 4 => 'wpml-xdomain-data', 5 => 'cmplz-cookiebanner', 6 => 'jquery', 7 => 'smartmenus', 8 => 'pro-preloaded-elements-handlers', 9 => 'preloaded-modules', 10 => 'e-sticky', 11 => 'elementor-pro-frontend', 12 => 'elementor-frontend', 13 => 'tera-script', )