Despre noi

TeraPlast SA este compania-mamă a Grupului TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții.

Istoria companiei începe în 1896 odată cu primul atelier de prelucrare a plăcilor ceramice din Bistrița. De-a lungul anilor, compania a trecut prin multiple transformări, de la naționalizarea Fabricii de sobe și produse ceramice din 1948 și până la includerea în Întreprinderea de Materiale de Construcții Bistrița în 1977.

Prin determinare și capacitatea de adaptare, în 1990 ia ființă compania TeraPlast, în urma divizării Întreprinderii de Materiale de Construcții Bistrița (IMC Bistrița). Astăzi, TeraPlast este singura companie, parte a IMC Bistrița, funcțională.

Datorită viziunii și a perspectivei de dezvoltare, compania a accesat de timpuriu piețe externe și tehnologii de ultimă generație. Un exemplu în acest sens este parteneriatul din 1992 cu compania maghiară GemencPlast.

Totodată, ca parte a strategiei de dezvoltare și inovare, TeraPlast pune în 1994 bazele unor noi companii. Acesta este cazul Politub, care a adus pe piața locală primele țevi produse în România pentru transportul și distribuția apei și a gazelor naturale.

În 1995, compania TeraPlast și-a privatizat capitalul prin metoda MEBO, iar 3 ani mai târziu, în 1998, a pus bazele grupului de companii TeraPlast.

Anul 2008 a marcat punerea bazelor dezvoltării puternice din următorii ani a Grupului.

În 2 iulie 2008, compania s-a listat la Bursa de Valori București, sub simbolul TRP.

În același an, a fost început procesul de construcție a Parcului Industrial TeraPlast unde ulterior au fost relocate unitățile de producție ale Grupului.

Istoria companiei este caracterizată de parteneriate și proiecte ample de dezvoltare, precum și de leadership prin portofoliul de produse oferit. De-a lungul timpului, principiile de dezvoltare continuă, inovare și excelență au fost parte integrantă din obiectivele strategice.

Astăzi, structura grupului TeraPlast este:

Grupul TeraPlast oferă un portofoliu divers de produse:

  • Sisteme pentru Instalații din PVC, polietilenă și polipropilenă (TeraPlast)
  • Profile PVC pentru tămplărie termoizolantă (TeraPlast)
  • Granule plastifiate și rigide din PVC (TeraPlast)
  • Ferestre și uși din PVC și aluminiu (TeraGlass)

Oferirea de soluții eficiente pentru oameni și mediu se reflectă atât în interiorul Grupului TeraPlast, cât mai ales în exterior prin portofoliul de produse. În aceeași direcție, din Grupul TeraPlast face parte TeraPlast Recycling – cel mai mare procesator de PVC rigid din România și în top 10 în Europa după capacitatea de procesare.

Acțiunile TeraPlast (TRP) sunt tranzacționate pe piața pincipală a Bursei de Valori București.

array ( 0 => 'contact-form-7', 1 => 'eeb-js-frontend', 2 => 'wpml-ls-teraplast-code-dropdown-0', 3 => 'font-awesome-4-shim', 4 => 'wpml-xdomain-data', 5 => 'cmplz-cookiebanner', 6 => 'jquery', 7 => 'smartmenus', 8 => 'pro-preloaded-elements-handlers', 9 => 'preloaded-modules', 10 => 'e-sticky', 11 => 'elementor-pro-frontend', 12 => 'elementor-frontend', 13 => 'tera-script', )